LinkedIn Twitter Facebook
JORNADA

Rubiemprèn
Com emprendre. Herois de carn i ossos

 

Rubiemprèn<br>Com emprendre. Herois de carn i ossos

Jornada Rubiemprèn 2019


Programa

9.30 -  9.45 h

Recepció dels assistents.

 

 

9.45 - 10.00 h

Benvinguda institucional i obertura de l’acte a càrrec de l’OSE.

 

 

10.00 - 11.30 h

Conferència ‘Com emprendre. Herois de carn i ossos’ a càrrec de Txell Costa.

 

 

11.30 - 12.00 h

Càtering relacional.

 

 

12.00 - 13.20 h

Casos d’èxit. Presenta i modera Txell Costa.

 

Robin Hat. Xavier Garrido.

La Tata. Maria Ruiz.

NF Entrenador Personal. Narcís Fernández.

Ronda de preguntes.

 

 

13.20 h

Tancament de l’acte i agraïments.

 

 

 

 

 

 

PLACES LIMITADES

Admissions per ordre d'inscripció.

L'organització es reserva el dret d'anul·lar les jornades formatives que no tinguin un mínim de participants.

Advertiment: Durant la sessió formativa es podran realitzar fotografies i/o gravacions audiovisuals. La inscripció a l'acte porta implícit el consentiment per poder publicar fotografies o documents videogràfics on la persona inscrita pot aparèixer.

 

Informació

OFICINA DE SERVEIS A L’EMPRESA (OSE)  
Tel. 93 588 70 00 ext.1437
A/e: rubiempresa@ajrubi.cat / alv@ajrubi.cat
www.rubiempresa.net

Inscripció

LinkedIn Twitter Facebook
27 de febrer del 2019

El Govern aprova l'Estratègia 5G de Catalunya

 

El Govern aprova l'Estratègia 5G de Catalunya


El document posa èmfasi en l’impuls d’una indústria 5G basada en la innovació digital, la captació de talent i el foment de bones pràctiques

El Consell Executiu ha donat llum verda a l’Estratègia 5G de Catalunya, coincidint amb la celebració de la 14a edició del Mobile World Congress (MWC) aquesta setmana.Amb aquesta estratègia, el Govern vol que Catalunya esdevingui la capital del 5G. L’Executiu considera que el país disposa de capacitats per esdevenir un pol d’atracció per al desplegament tecnològic, de serveis i d’una nova indústria associats al desenvolupament de la xarxa 5G.

L’estratègia 5G es basteix sobre cinc eixos d’actuació:

1. Infraestructura 5G: acceleració del desplegament d’infraestructures de forma ordenada i inclusiva.

2. Ecosistema 5G: foment d’una nova indústria i ecosistema 5G d’alt valor afegit.

3. Innovació 5G: impuls a la innovació i a la recerca.

4. Promoció 5G: creació d’un model de referència internacional.

5. Talent 5G: atracció de talent i formació especialitzada.


Corredor 5G del Mediterrani

El document preveu la creació d’un corredor transfronterer 5G per possibilitar el desenvolupament de projectes a mitjana escala de vehicles autònoms i connectats.

La Unió Europea està configurant quins han de ser els corredors 5G europeus. Catalunya i Occitània han treballat una aliança per preparar la candidatura del corredor 5G del Mediterrani com un dels projectes prioritaris i finançats per la Unió Europea. Aquest projecte és molt important per a la indústria digital, i també per a la indústria de l’automoció perquè suposarà la creació d’un banc de proves per al cotxe del futur.

El corredor s’estén al llarg de l’AP-7 a Catalunya i més enllà de la frontera, de manera que l’autopista quedi connectada amb infraestructures 5G i permeti que els vehicles sense conductor hi puguin circular. El corredor permetrà definir els estàndards de desplegament del 5G, incrementar la seguretat viària i dissenyar nous serveis digitals per oferir als usuaris.


Desplegament de les infraestructures del futur

L’estratègia preveu el desplegament de forma eficient i ordenada de la nova xarxa 5G arreu del país. El bon estat de l’actual xarxa 4G i la possibilitat d’actualitzar les infraestructures que ja existeixen permetran que la implantació del 5G sigui més eficient i ordenada.

El projecte de desplegament d’una xarxa pública de fibra òptica del Govern permetrà assegurar la connectivitat de les antenes 5G arreu del territori. Es preveu que l’any 2020 totes les capitals de comarca estiguin connectades amb la xarxa de fibra òptica de la Generalitat, i que l’any 2023 tots els municipis tinguin garantit un punt d’accés.

El Govern crearà també un model de governança que vetlli perquè la implantació del 5G respecti les persones i el medi ambient, així com una Taula per al desplegament del 5G al conjunt del territori, que serà l’àmbit de trobada i entorn de treball entre les diferents administracions i agents implicats per consensuar l’estratègia conjunta.

A més, es desplegarà un programa de divulgació territorial per donar a conèixer les oportunitats que generarà el 5G i fer visibles nous models de negoci arreu del país. S’hi inclou la creació de l’Observatori 5G per tal d’identificar, catalogar i analitzar bones pràctiques, tendències i l’evolució del desplegament tecnològic del 5G.


Una nova indústria 5G basada en la innovació digital

El Govern potenciarà el 5G en l’àmbit de la recerca i la innovació per tal de crear entorns de prova per fer arribar la tecnologia arreu del territori a través del seu programa en Tecnologies Digitals Avançades (TDA).

Catalunya disposa actualment d’entitats de recerca i innovació de referència a nivell internacional pel que fa al 5G. De fet, aquests centres participen ja en 22 dels 37 projectes de recerca 5G finançats per la Comissió Europea. L’estratègia permetrà impulsar aliances entre aquests centres de recerca i innovació i la promoció de laboratoris de creació en entorns reals, en projectes clau com ara el vehicle connectat, l’ús aplicat de la tecnologia dron o les solucions urbanes intel·ligents (smartcities).

L’Administració pública també vol implantar la tecnologia 5G i s’hi desenvoluparan casos d’usos innovadors en àmbits com ara la salut, les emergències, la mobilitat, la logística o els mitjans de comunicació, entre molts altres.

A més, el Govern ha impulsat la recerca i implementació del 5G dins de la licitació de contractes de comunicacions de la Generalitat a través del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI).

El Govern va promoure un acord amb altres administracions, centres de recerca i agents tecnològics per posar en marxa la iniciativa ‘5G Barcelona’, un projecte público-privat que anirà incorporant noves empreses i entitats per tal de crear zones de prova d’accés al 5G.

LinkedIn Twitter Facebook
8 de febrer del 2019

8 empreses de Rubí entre les companyies que més volum de negoci generen a la demarcació de Barcelona

 

8 empreses de Rubí entre les companyies que més volum de negoci generen a la demarcació de Barcelona

Rubí és la segona concentració industrial catalana després de la Zona Franca (foto: Ajuntament de Rubí – Ramon Vilalta)


Així es desprèn d’un informe sobre l’estructura empresarial de la zona que ha elaborat la Diputació

L’informe Estructura empresarial de la demarcació de Barcelona 2018 avalua i analitza la informació de les societats mercantils amb seu social a la demarcació per tal de donar una visió general de l’economia i el teixit empresarial i productiu, així com mostrar el seu funcionament a escala territorial. Aquest estudi llista 250 empreses ordenades segons el volum de facturació que han obtingut en aquest exercici. Vuit companyies rubinenques apareixen en aquesta relació: B. Braun Medical S.A. (118), Continental Automotive Spain S.A. (127), Top Cable S.A. (150), B. Braun Surgical S.A. (183), PPG Iberica Sales & Services S.L. (196), Societat Catalana de Petrolis S.A. (197), DSV Air &Sea S.A.U. (240) i DSV Road Spain S.A. (249).

El document també situa el Vallès Occidental com la tercera comarca que genera més volum de negoci de la demarcació, després del Barcelonès i del Baix Llobregat, i on hi ha un teixit empresarial més diversificat. Actualment, Rubí concentra el 8,9% de la facturació generada pel teixit empresarial de la comarca. D’aquesta manera, Rubí se situa en quart lloc, darrere de Sant Cugat del Vallès, Montcada i Reixac i Terrassa, en la classificació de municipis del Vallès Occidental pel seu volum de negoci. “Un cop més Rubí destaca per la seva indústria competitiva i de qualitat. Estem molt orgullosos del nostre teixit empresarial”, diu Rafael Güeto, regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local. “Les conclusions de la Diputació, un organisme extern, ens reforcen en el nostre paper de facilitadors de l’activitat econòmica per donar les eines que calgui a la nostra indústria”, argumenta.

En l’àmbit sectorial, diverses empreses de Rubí es troben en les classificacions que estableixen un rànquing de les vint-i-cinc empreses amb major volum de negoci segons l’activitat econòmica que desenvolupen. Així, B. Braun Surgical S.A, que es dedica a la fabricació de productes mèdics, es col·loca en la segona posició en el sector d’altres indústries manufactureres. Destaquen també la Compañía Española de Investigación y Fomento Minero S.A. i Energy Express S.L que obtenen el quart lloc en el sector de la indústria extractiva i en el del comerç al detall de combustibles per l’automoció, respectivament. Entre les companyies dedicades a la producció d’equips elèctrics, productes informàtics i electrònics, Top Cable S.A. ocupa la quarta posició, Alcabe S.A. l’onzena i Akan Cables S.L. la divuitena.

Pel que fa a empreses que es dediquen al comerç al detall de TIC, ús domèstic i culturals, Intersport CCS S.A. aconsegueix la sisena posició. Continental Automotive Spain S.A., del sector de vehicles de motor i altres materials de transport, es posiciona també en el sisè lloc. Entre els fabricants de maquinària i equips, l’empresa Germans Boada S.A. se situa en la novena posició. En la indústria de la metal·lúrgia, Vicente Torns S.A.U. obté la novena posició i Ruffini S.A. la vint-i-cinquena. En el sector d’altres tipus de comerç a l’engròs, PPG Iberica Sales & Services S.L. i Societat Catalana de Petrolis S.A. ocupen la catorzena i quinzena posició. DSV Air & Sea S.A.U. i DSV Road Spain S.A. se situen en la catorzena i setzena posició en la categoria que engloba les companyies especialitzades en el transport i l’emmagatzematge. Ipagsa Industrial S.L., del sector del paper i les arts gràfiques, i B. Braun Medical S.A., que es troba en la categoria d’empreses químiques i farmacèutiques, es col·loquen divuitens en els respectius rànquings. En la categoria que comprèn les companyies que es dediquen a la fabricació de productes minerals no metàl·lics, Imery’s Diatomita Alicante S.A. i Imery’s Perlita Barcelona S.A. ocupen el divuitè i vint-i-quatrè lloc, respectivament.

 

Enllaços

LinkedIn Twitter Facebook
24 de gener del 2019

Oberta la convocatòria per participar en l'Industry 4.0 Congress

 

Oberta la convocatòria per participar en l'Industry 4.0 Congress


Les propostes per al Call for Speakers es poden presentar fins al 15 de febrer

Advanced Factories, la fira anual sobre innovació industrial i el lloc idoni per presentar les últimes novetats i tecnologies de la indústria 4.0, se celebrarà del 9 a l'11 d'abril a Barcelona. La convenció, que reuneix anualment els líders de la indústria i empreses més innovadores, dedica aquesta edició a la intel·ligència industrial.

Paral·lelament, l’Industry 4.0 Congress, que s'emmarca dins la fira Advanced Factories, convoca un Call for Speakers dirigit a experts, professionals, emprenedors, universitats i centres de recerca i desenvolupament que aportin idees innovadores que contribueixin al sector industrial i impulsin la competitivitat i la millora dels processos productius dins de la indústria 4.0. Les propostes poden presentar-se fins al 15 de febrer a través d'un formulari en línia.

L’Industry 4.0 Congress és el congrés sobre innovació industrial més important a nivell europeu. Aquest congrés, que és una cita obligatòria per a aquells que busquen inspiració i coneixement per impulsar les seves fàbriques a un nivell superior, vol donar una visió global dels temes més importants de la indústria 4.0 mitjançant conferències i sessions que duren tota la fira.

A més, Advanced Factories Expo & Congress organitza els Factories of the Future Awards que reconeixen el treball d'empreses que aposten per la innovació i la millora en els processos mitjançant l'aplicació de la indústria 4.0. El termini de presentació està obert fins a l'1 de març.

 

Enllaços