La trobada empresarial se celebrarà el 3 de juliol al Barcelona Moda Centre de Sant Quirze del Vallès.

Els robots col·laboratius són una de les principals aplicacions de la indústria 4.0, i el viu reflex de l’automatització dins del teixit empresarial. Dades de la companyia d’investigació de mercat MarketsandMarkets, preveuen que l’any 2025 el mercat de la robòtica col·laborativa creixi dels 710 milions de dòlars actuals als 12.303 milions de dòlars, el que implica una taxa de creixement anual compost del 50,31%. Segons els analistes, aquest creixement respon a l’alta taxa de retorn de la inversió i al baix preu dels robots col·laboratius, la qual cosa dona com a resultat l’adopció de robots per part de la petita i mitjana empresa.

Per aquesta raó, el pròxim dimecres 3 de juliol la comunitat Open Industry 4.0, promoguda pels Ajuntaments de Sant Quirze del Vallès, Barberà del Vallès, Montcada i Reixac, Rubí, Sabadell i Terrassa, organitza al Barcelona Moda Centre un nou Meeting Point dedicat a la robòtica col·laborativa, una de les nou tecnologies presents a la comunitat.

L’objectiu de la jornada és ‘donar a conèixer, a través d’experiències reals i demostracions in situ, el potencial d’aquestes tecnologies i la seva aplicació als processos productius’.

El Meeting Point s’iniciarà amb la xerrada ‘Robòtica col·laborativa: Un pilar clau en la indústria 4.0’, a càrrec de Sergio Martin, Business Manager Robotics & Discrete Automation Spain, de la multinacional Asea Brown Boveri (ABB).

Tot seguit, tindrà lloc la presentació ‘Mecanismes públics de suport a la Indústria 4.0 per a les pimes’, a càrrec de Carles Miranda, Coordinador d’Indústria 4.0 Unitat d’Innovació Empresarial d’Acció.

Posteriorment els assistents podran gaudir de la demostració de 7 empreses del sector de la robòtica: Stäubli exposarà el robot TX, una solució per avançar de la robòtica tradicional cap a la robòtica col·laborativa amb el màxim rendiment; la companyia Sinerges Tecmon SL exhibirà la Cèl·lula de Visió 2D-3D, l’objectiu de la qual és mostrar la capacitat d’integració i comunicació del ROBOT aubo i5 amb diferents càmeres de visió artificial; l’empresa Pal Robotics exhibirà els robots mòbils autònoms Tiago Base, que automatitzen les tasques d’intralogística en entorns industrials de forma fàcil i innovadora; la companyia Ingeniería de Aplicaciones SA realitzarà una demostració d’un robot ABB amb una pinça comunicada amb el sistema informàtic de manteniment preventiu del propi robot; l’empresa Vicosystems SL. presentarà l’aplicació del Pick & Place amb robòtica col·laborativa d’Universal Robots i Robotiq; l’empresa Yaskawa exhibirà el robot MotoMINI, el més petit de la companyia, que amb un abast de 350 mm, pot gestionar una càrrega útil de 500 g; i, per últim, la multinacional Asea Brown Boveri (ABB) exhibirà el robot YuMiSelfie, que es farà la foto amb els assistents.

El Meeting Point finalitzarà amb un espai de Marketplace on els participants podran relacionar-se entre si en una sessió de networking.

Més sobre l’Open Industry 4.0

La comunitat Open Industry 4.0, promoguda pels Ajuntaments de Sant Quirze del Vallès, Barberà del Vallès, Montcada i Reixac, Rubí, Sabadell i Terrassa, és el punt de trobada digital de les empreses i els professionals de la indústria. La comunitat compta amb les 9 tecnologies de la indústria 4.0: robòtica, eines de simulació 3D, integració de sistemes, internet de les coses, ciberseguretat, tecnologies en núvol, manufactura additiva, realitat augmentada i big data.