Tornen els Open days, els dies de màxima activitat de la Fira Virtual Open Industry 4.0 que es celebrarà els dies 20, 21 i 22 de novembre i que està orientada a empreses que volen incorporar o millorar els sistemes intel·ligents en la fabricació dels seus productes.

Durant aquests tres dies, els participants podran gaudir de diversos webinars, l’activitat central d’aquest any, on experts i professionals exposaran les seves experiències i compartiran els seus coneixements. Destaquen les xerrades Tecnologies emergents: el Blockchain, a càrrec d’Andreu Rodríguez de Nakima, i Control de magatzems i estocs per robots col·laboratius, de la mà d’Alex Regrettier de Robotnik (Mobile service robotics). A més, es realitzaran ponències i demostracions on es repassaran les novetats del sector industrial.

L’Open Industry 4.0 és una plataforma interactiva i oberta els 365 dies de l’any que serveix de nexe d’unió entre empreses i professionals de la indústria 4.0: robòtica, eines de simulació 3D, integració de sistemes, Iot (Internet de les coses), ciberseguretat,  tecnologies en núvol, impressió 3D, realitat augmentada i Big Data.

Aquesta trobada digital, que en la passada edició va tenir 5400 visites i 30 expositors, facilita la comunicació directa entre visitants, clients i proveïdors per tal de generar contactes de negoci i crear unions per a futurs acords, així com donar-se a conèixer. A més, compta amb professionals i marques de renom de l’àmbit de la indústria 4.0.

Aquest projecte, que té com a objectiu dinamitzar la comunitat empresarial, sorgeix de la col·laboració entre els ajuntaments de Barberà del Vallès, Montcada i Reixac, Rubí, Sabadell, Sant Quirze del Vallès i Terrassa i compta  amb el suport de la Diputació de Barcelona.