La Masia de Can Serra ha acollit aquest dijous la segona sessió grupal de la Xarxa Rubí Empresa 2018, titulada Resistència al canvi a les empreses. La trobada tenia com a objectiu donar a conèixer les principals causes i metodologies per superar les resistències al canvi, així com compartir experiències pràctiques.

La sessió grupal ha comptat amb les intervencions d'Elena Trilla, executive coach, professora de Lideratge i Gestió del Canvi de la UOC i col·laboradora de Nottopic; i d’Eva García, chief marketing officer de REVO (Gestió i consultoria en desenvolupament organitzacional).

L'acte ha conclòs amb un col·loqui, dinamitzat per Imma Pérez, directora de Nottopic i responsable tècnica de la iniciativa, on les empreses participants han compartit en clau d'aprenentatge quins són els elements claus per a l'èxit en la gestió del canvi, en funció de les diferents trajectòries laborals de les persones assistents. El projecte Xarxa Rubí Empresa, impulsat per l'Oficina de Serveis a l'Empresa (OSE) de l'Ajuntament de Rubí amb el suport de la Diputació de Barcelona, compta actualment amb 42 organitzacions i es troba en la seva cinquena edició.

Aquesta iniciativa plenament consolidada és ben valorada per les empreses per impulsar la innovació sostenible, la diferenciació i la col·laboració en clau de proximitat. Les organitzacions membres integren més del 25% de les persones treballadores de Rubí, especialment en l'àmbit industrial. Durant el 2018, a més de la programació de dues sessions grupals dirigides a totes les empreses integrants de la Xarxa Rubí Empresa, s'han realitzat dos workshops temàtics sobre transformació digital i comunicació interna amb una orientació molt pràctica, en el marc dels quals les empreses han pogut dissenyar el seu propi itinerari de millora.

A nivell individualitzat, s'està realitzant un procés d'acompanyament a les quatre noves empreses incorporades en aquesta edició -Rubí Social, Cipsa, Rovalma i Grumeber- que inclou el lliurament d'un pla estratègic per innovar. Com a resultat, les empreses ja estan desenvolupant actuacions concretes de digitalització, millora del seu posicionament de marca, estratègia de segmentació i diversificació de canals de comunicació interna i externa.

D’altra banda, s'ha acompanyat, mitjançant tutories de seguiment, a cinc empreses de la Xarxa Rubí Empresa que es van incorporar en edicions anteriors amb la finalitat de desplegar actuacions relacionades amb el desenvolupament de processos de digitalització i de comunicació interna, impulsant un canvi cultural en les seves organitzacions alhora que milloren la seva competitivitat.