Què t'oferim

L’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE), integrada en l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de  l’Ajuntament de Rubí, desenvolupa les polítiques de dinamització empresarial i impulsa el creixement econòmic del territori, donant suport a les empreses i a la iniciativa emprenedora.

La nostra missió consisteix en donar serveis d’alt valor afegit a la població activa i a les empreses, per tal d’afavorir l’atracció, creació i consolidació de l’activitat econòmica i contribuir així a la capacitació de les persones i a la millora de la competitivitat empresarial del territori.

La nostra visió es concreta en ser un referent supramunicipal per a la instal·lació de noves empreses i reconeguts com a facilitadors de solucions en l’àmbit de la promoció i consolidació d’empreses.

L’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de Rubí vol oferir un serveis amb un màxim de qualitat possible, per això assumeix la responsabilitat de definir, implantar i mantenir una política de qualitat (Certificat AENOR) adequada a les necessitats i expectatives dels nostres clients.

L'OSE s’ubica a la Masia de Can Serra, on es concentren tots els serveis destinats al teixit empresarial de la ciutat: l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de Rubí, Comerç i els serveis de tramitació de Llicències d’obres i activitats i de Planejament de la ciutat. Es facilita així la creació i consolidació d’empreses i l’atracció de nova inversió al municipi.

A continuació, t’expliquem en què et podem ajudar i tots els serveis què t’oferim:

Serveis per a la creació d'empreses

El Servei de Creació d’Empreses té com a objectiu ajudar l’emprenedor/a a crear empreses viables. S’estructura en 5 línies diferenciades. Clicant sobre les icones, podràs accedir a la informació detallada de cada un dels serveis.

Creació d'empreses 

Finançament

Transmissió d'empreses

Constitució d'empreses (PUNT PAE)

Formació per a emprendedors
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Serveis a les empreses

El Servei a les Empreses té com a objectiu donar serveis d'alt valor afegit a la població activa i a les empreses. S’estructura en 6 línies diferenciades. Clicant sobre les icones, podràs accedir a la informació detallada de cada un dels serveis.


Informació i tràmits municipals

Cercar de treballadors

Formació per a empreses
 Projectes
Cercador d'empreses
  Venda o lloguer de sòl industrial,naus locals i oficines

 

  
  

 

1. Creació d'empreses

 Aquest servei està pensat per resoldre els primers dubtes dels usuaris i usuàries sobre la creació d’empreses. Es proporciona informació general en matèria laboral, fiscal, mercantil, estratègica i de gestió per tal d’orientar les persones emprenedores en els primers passos de posada en marxa d’un negoci.

En cas que l’emprenedor o emprenedora vulgui seguir amb el procés se li oferirà suport continuat i enfocat al seu cas arran d’un pla de treball concret.

El servei contempla totes les fases del projecte empresarial; des de la definició de la idea fins a la seva realització, parant especial atenció a la planificació. En aquest procés s’aprofundeix en cadascun dels aspectes clau del projecte, obtenint informació i analitzant-la des d’un punt de vista tècnic.

Per iniciar l’assessorament pots demanar una primera cita amb un dels nostres consultors, que dissenyarà un
pla de treball. El seguiment es realitzarà mitjançant noves trobades presencials o bé on-line. Les accions d’assessorament es mantindran fins a finalitzar el projecte.
 
Per aquelles persones que ja tinguin elaborat un pla d’empresa també se’n podrà realitzar una avaluació.

Si desitges iniciar l’assessorament,
sol·licita l’accés al pla d’empresa on-line o bé demana cita amb un dels nostres tècnics.

 

2. Finançament

Es tracta d’un servei destinat a facilitar l’accés a finançament a les persones emprenedores. Els nostres tècnics actuaran com a consellers a l’hora de triar fonts i formes de finançament i com a mediadors a l’hora de realitzar tràmits amb entitats de crèdit.

Si desitges informació, assessorament o mediació sobre l'accés al finançament demana cita amb un dels nostres tècnics.

 

3. Transmissió de negocis

Aquest servei consisteix en la intermediació en la transmissió d’empreses, donant suport tant a la part transmissora com a la part adquirent.

Amb la part transmissora es treballa la formulació de l’oferta de venda, la qual es fa pública a Rubí i a desenes de municipis col·laboradors. Amb la part adquirent es valora l’adequació de l’oferta amb els seus interessos empresarials. A les dues parts s’ofereix assessorament en el procés de negociació i en matèria mercantil i fiscal. 
 

Si desitges informació i assessorament en la transmissió de negocis demana cita amb un dels nostres tècnics.

 

4.Constitució d'empreses a través del PUNT PAE

Suport en totes les fases i tràmits necessaris per a la constitució d'una societat mercantil i altes d'activitat empresarial.

Tot el que necessites per constituir una societat mercantil o donar-te d'alta d'autònom de manera àgil i eficient.

Des de l'Oficina de Serveis a l'Empresa t'assessorem sobre la millor forma jurídica i et guiem en l'obtenció de la documentació necessària prèvia a la constitució de la teva empresa. Totes les gestions que et permetran constituir la teva empresa en un termini de 4 a 10 dies per a les Societats Limitades (SL) o de manera immediata si es tracta d'un empresari/a individual (treballadors autònoms).

Si desitges tramitar l'alta i constitució d'una empresa posa't en contacte amb la Finestreta Única Empresarial o demana cita amb un tècnic.

 

5. Formació per a la creació d'empreses

 

Objectiu: incrementar la qualitat dels projectes empresarials i millorar el perfil emprenedor.

L’Escola d’Emprenedoria de Rubí (EDER) treballa de manera coordinada amb els tècnics d'assessorament per a la creació d'empreses.

L’EDER posa a disposició dels participants experts en les diferents àrees de l’empresa a fi que la persona emprenedora pugui elaborar el seu propi pla d’empresa. Són el que anomenem cursos sobre Creació d’Empreses.

Per altra banda, es treballa mitjançant càpsules formatives tant aspectes d’aprofundiment en apartats del pla d’empresa com habilitats i actituds pròpies del comportament emprenedor (comunicació, lideratge, persistència, negociació...). Les càpsules formatives (o formació complementària) estan obertes també a micro pimes i/o pimes de nova creació.

Pots consultar la nostra
agenda per conèixer les properes accions de formació previstes.

 

 

6. Projectes per a empreses

 Objectiu: millorar la competitivitat de les empreses

Des de l’Oficina de Serveis a l’empresa es desenvolupen diferents projectes que tenen com objectiu millorar la competitivitat de l’estructura empresarial local.


Pots consultar a l'apartat Projectes on destaquem els projectes vigents.

 

 

7. Informació i tràmits municipals

 

 

Acompanyament per facilitar-te tots els tràmits municipals necessaris per desenvolupar una activitat econòmica a la ciutat.

Si vols desenvolupar una activitat econòmica a Rubí, t'oferim informació i assessorament personalitzat sobre els tràmits municipals.

En funció de l'activitat a la qual et vulguis dedicar, t'indicarem els
tràmits necessaris i t'acompanyarem durant tot el procés per resoldre dubtes i facilitar cada pas.

El servei inclou informació detallada sobre tràmits tals com: plans d'usos, consultes tècniques, tramitació d'assabentats i comunicats, consultes d'expedients oberts o informació de transmissió de llicències, entre d'altres.

Fes les teves gestions a través de
Seu electrònica o presencialment a les instal·lacions de la Finestreta Única Empresarial situada en la Masia Can Serra.

 

8. Venda o lloguer de sòl industrial, naus, locals i oficines

 

Assessorament en la recerca d'espais per instal·lar el teu negoci a Rubí, tant si la teva empresa és local com internacional.

 

T'assessorem en la cerca d'un espai per a l'expansió i instal·lació del teu negoci a Rubí.

En
l'apartat Espais d’Activitat Econòmica, oferim diversos serveis per donar suport o assessorar en la cerca de les localitzacions més adients a cada projecte, com per exemple naus industrials, solars, edificis i grans oficines per a empreses amb necessitats singulars.

 

 

9. Cerca de treballadors

Serveis i recursos per ajudar-te a cobrir les teves necessitats de personal.

Cobreix les vacants de la teva empresa a través de contractes laborals, en pràctiques o amb convenis amb la FP Dual.

Amb aquest servei, l'Oficina d’Inserció atén les peticions de les empreses relatives a la cerca de treballadors proporcionant candidatures ajustades als perfils sol·licitats.

També pots comptar amb altres recursos i ajuts per a la contractació i la incorporació dels recursos humans que necessites:

Portal web d'ocupació encarregat de conciliar la recerca de feina de les persones usuàries i les necessitats de personal de les empreses privades col·laboradores mitjançant la publicació sense cap cost  d'ofertes laborals i  les autocandidatures dels candidats registrats interessats.

  • FP Dual: participa d'un model col·laboratiu entre la teva empresa i un institut de Formació Professional per incorporar, com a treballadors/es, estudiants de cicles de Formació Professional consensuant prèviament el seu procés d'aprenentatge.     
  • Programa "Joves per a l'Ocupació": subvencions per a la contractació de joves d'entre 16 i 25 anys formats en el Servei Impuls a l'Ocupació en àmbits com comerç, hostaleria i restauració, instal·lacions...
  • Pràctiques formatives: l'empresa pot acollir en pràctiques alumnes formats a en el Servei d'Impuls a l'Ocupació en sectors com comerç i màrqueting, turisme i hostaleria, assistència i atenció social...

 

Si desitges informació i assessorament  demana cita amb un dels nostres tècnics.

 

10. Cercador d'empreses de Rubí

Conegui les empreses de Rubí. Amb el cercador d'empreses podrà fer llistats per sectors d'activitat, polígon o nombre de treballadors. A la fitxa de cada empresa podrà veure les dades bàsiques de l'empresa com el telèfon de contacte, el CIF d'empresa o el domicili fiscal. Anar al cercador d'empreses de Rubí.

 

Informació d'interés

Què t'oferim?
Servei especial d'atenció a les pimes, persones autònomes per resoldre els dubtes que puguin tenir sobre les noves mesures econòmiques i fiscals que han entrat en vigor arran de la crisi sanitària.


Horari d'atenció al públic de forma telemàtica

T. 935887000 ext.1402,1403,1442

Horaris: Matins: De dilluns a divendres de 8.00 a 15.00 h
(no festius)

Correu electrònic: fuer@ajrubi.cat

Atenció només amb cita prèvia
Demanar abans cita de forma telefònica
T. 93 588 70 00 extensions: 1402, 1403, 1442

 

 

 

Segueix-nos a: