Des de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) us volem informar de diverses convocatòries obertes relacionades amb la innovació, la indústria 4.0 i la transformació digital.

Innovació tecnològica - Projecte de Millora de la Competitivitat Empresarial

L’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament de Rubí ha incorporat aquest any un nou servei enfocat a la transformació digital que s’emmarca dins del Projecte de Millora de la Competitivitat Empresarial. D’aquesta manera, l’OSE vol ajudar les empreses de Rubí a adaptar-se a la transformació digital, impulsar el seu creixement i millorar la seva competitivitat.

El passat juliol ja es van començar realitzar les primeres visites a algunes de les empreses que formaran part del projecte.

El programa, que ofereix 15 hores d’assessorament per part de consultors experts, inclou una anàlisi en profunditat de la situació actual de l’empresa, la definició de les línies estratègiques d’actuació, formació específica i l’acompanyament durant tot el procés.

Les empreses que se’n poden beneficiar són pimes i micropimes de diversos sectors que estiguin ubicades a Rubí i amb una trajectòria empresarial igual o superior a tres anys. El projecte s’adapta a les necessitats de cada empresa oferint un estudi a mida.

El cost aproximat per empresa és de 1.800 euros, el 100% dels quals estan subvencionats per l’Ajuntament de Rubí i la Diputació de Barcelona.

Les empreses participants poden inscriure’s fins que s’exhaureixin les places disponibles.

Activa Indústria 4.0

D’altra banda, s’ha obert la convocatòria per a l’ajut ACTIVA INDÚSTRIA 4.0, una iniciativa promoguda per la Secretaría General de Industria y de la PYME del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, a través de la Fundación EOI i en col·laboració amb ACCIÓ, que pretén impulsar la transformació digital de la indústria.

L’ajut, adreçat a grans empreses industrials de tot Catalunya, té una dotació econòmica per a un màxim de 15 empreses.

Les empreses beneficiàries rebran assessorament especialitzat i individualitzat (50 hores) que inclou un diagnòstic de la situació de partida de l’empresa i l’elaboració d’un pla de transformació digital. El cost del servei és de 10.400 € i estarà subvencionat en 2/3 parts. Per tant, el cost final per a cada empresa que finalitzi el procés d’assessorament serà de 3.465 €.

El termini de presentació de sol·licituds es podrà realitzar fins al 30 de setembre.

Altres ajuts

ACCIÓ, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa, posa a disposició de les empreses diversos ajuts pensats per a cada fase del procés d’innovació.


 

  

Cupons d’innovació
Ajuts amb sistema de “cupó” de fins a 5.000 euros que et permetran dissenyar nous productes, aconseguir o posar a prova tecnologia clau per al teu model de negoci o incrementar el caràcter innovador de la teva empresa.
La convocatòria s’obrirà al novembre del 2019.

 

INNOTEC
Subvencions de fins al 70% en projectes d’R+D col·laboratius on hi participin, com a mínim, una empresa i un Desenvolupador de Tecnologia Públic DTP acreditat TECNIO.
La convocatòria s’obrirà al setembre del 2019.

 

Tecniospring INDUSTRY
Ajut del 100% per a la contractació de personal d’R+D qualificat durant dos anys.
Termini de presentació de les sol·licituds: 30 de setembre del 2019.

 

Nuclis d’R+D empresarial
Ajuts de fins a 200.000 euros a fons perdut per desenvolupar nous productes o serveis tecnològics d’alt risc que responguin a les necessitats del mercat. Pots impulsar grans projectes amb aliats de mercats estratègics amb els Nuclis internacionals o construir noves solucions amb els Nuclis d’economia circular.
Termini de presentació de les sol·licituds ‘Nuclis internacionals’: 10 d’octubre del 2019.
Termini de presentació de les sol·licituds ‘Nuclis d’economia circular’: 16 de setembre del 2019.