Xarxa Rubí empresa


Informació general

  • 5a Edició del Projecte
  • INSCRIPCIÓ TANCADA: demana informació a Miguel Segura al 93 588 70 00 ext.1439 o envia un email al masm@ajrubi.cat
  • Durada del projecte: de maig a novembre 2018
  • Subvencionat al 100% per l'Ajuntament de Rubí i la Diputació de Barcelona

Breu explicació del projecte

El projecte Xarxa Rubí Empresa és un projecte subvencionat al cent per cent per l’Ajuntament de Rubí i la Diputació de Barcelona i té dos objectius ben definits:

1-     Treballar amb les empreses participants, de manera directa i pràctica, per acompanyar-les en el desenvolupament de processos innovadors, perquè siguin més competitives alhora que es genera un impacte positiu al territori.
 
2-     Generar una comunitat d’empreses i organitzacions que treballin en xarxa, generin coneixement compartit en el marc de la ciutat de Rubí i creïn aliances en clau de proximitat.
 
El projecte promou l’optimització de recursos, la proximitat en clau de ciutat i l’ús de les noves tecnologies i les relacions de confiança, tot per generar empreses diferenciades, competitives i socialment responsables.
 
L’edició d’enguany s'enfoca especialment en l'impuls de la transformació digital i la comunicació interna, i se n’estudia la implementació a les diferents àrees de l'empresa a la vegada que es repensen les relacions amb clients i proveïdors.

 

Beneficis per a l'empresa

1. Adquirirà capacitats per desenvolupar una política innovadora adaptada a les necessitats de l’empresa, que incidirà en la millora de la seva competitivitat i el compromís de la plantilla.  

2. Formarà part d’una xarxa potent d’empreses de la ciutat, dinamitzada per l’Ajuntament de Rubí i amb l’ajut d’altres iniciatives locals, basada en la sinergia i la proactivitat, que busca un impacte directe pel que fa a la innovació sostenible en tots els àmbits i situa les persones al centre de les organitzacions.
3. Promourà la transformació digital dins l’empresa tenint presents les necessitats reals de l’organització i la cultura corporativa, per tenir més garanties d'èxit en la implantació de la transformació digital. D’altra banda, les empreses que han incorporat actuacions de transformació digital podran accelerar el procés i aconseguir més aviat la maduresa digital i preparar les seves organitzacions per al futur del treball.
4. Obtindrà eines i recursos per al desenvolupament de processos d’innovació en diferents àmbits per potenciar la flexibilitat i adaptació de l’organització a les noves necessitats del mercat mitjançant el treball en xarxa.
5. Rebrà acompanyament individualitzat per part de persones expertes durant el projecte per a la implementació de les actuacions més indicades per innovar en xarxa a l’empresa, a la vegada que n’impulsa la diferenciació.

6. Compartirà experiències amb empreses referents de la ciutat i la comarca mitjançant les sessions grupals formatives i els tallers temàtics que impulsen la col·laboració de proximitat.
7. Millorarà els resultats i potenciarà el compromís de la plantilla, amb indicadors mesurables.
8. Fomentarà les aliances estratègiques amb empreses i organitzacions de recerca amb contacte a Rubí per potenciar el valor afegit i la diferenciació de l’empresa.
9. Millorarà la comunicació interna i externa de l’empresa en els àmbits off i destacarà els elements que la diferencien en el seu sector i que fan que la seva organització tingui una cultura corporativa única, font d’atracció de talent.
10. Podrà participar-hi gratuïtament. És un projecte subvencionat al cent per cent per la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Rubí sense cap cost per a les empreses participants.

 

A qui va adreçat

Els destinataris d’aquest projecte són 9 empreses ubicades a la ciutat de Rubí (grans empreses o pimes) amb un mínim de tres persones treballadores i que hagin estat constituïdes abans del desembre de 2015. En queden exclosos els àmbits de comerç i turisme.

Es prioritzarà la diversitat de sectors, la mentalitat oberta i la proactivitat de les empreses sol·licitants en relació amb la seva disposició a participar en el projecte.

 

Metodologia de treball

El projecte es portarà a terme en tres àmbits que es treballaran de manera simultània.

El primer àmbit se centrarà en tutories individualitzades a 9 empreses i s'estructurarà en dues tipologies diferents d'acompanyament individualitzat, que es farà a 5 i 4 empreses respectivament:


El primer grup d'empreses (5) tindrà un acompanyament individualitzat durant tota l'edició del projecte i rebrà tres tutories personalitzades i suport en línia per desenvolupar noves estratègies de negoci i per definir un model de transformació digital d’acord amb les seves necessitats. Inclou el lliurament d'un pla estratègic, itinerari per a la transformació digital i acompanyament durant tota l'edició del projecte Xarxa Rubí Empresa 2018.

El segon grup d'empreses (4) comptarà amb suport individualitzat per al disseny i desenvolupament d'un itinerari de transformació digital i rebrà tres tutories personalitzades i suport en línia durant tota l'edició del projecte Xarxa Rubí Empresa 2018.

El segon àmbit correspon a la participació en dues sessions grupals sobre temes d'interès relacionats amb nous models de gestió i el futur del treball, que estaran dirigides a les 43 empreses participants en el projecte Xarxa Rubí Empresa.

El tercer àmbit correspon a la participació en un dels tres tallers temàtics, i molt orientats a la pràctica, amb una participació màxima de 14 empreses. Aquests es complementaran amb dues visites guiades a empreses amb experiències d'èxit al territori.


Els resultats obtinguts en empreses de diferents dimensions i sectors que representen més del 20% de l'ocupació de Rubí avalen aquesta metodologia innovadora (1), que treballa de manera simultània l’acompanyament individual i grupal, s’adapta a les necessitats específiques de les empreses participants i és un model de referència per a altres ciutats de Catalunya.

 

Resultats esperats

La Xarxa Rubí Empresa es basa en el tractament dels diferents aspectes de la innovació a les empreses.
A continuació es detallen els principals resultats esperats:
- El 60% de les empreses participants a les tutories individualitzades disposaran d’un itinerari a mida per a la transformació digital i incorporaran almenys dues eines de transformació digital a les seves organitzacions quan acabi el projecte.
- El 60% de les empreses participants disposaran d’un pla per al desenvolupament de la comunicació interna (una vegada analitzats els agents participants, els objectius de l’organització, la cultura corporativa i la situació actual de la seva política de recursos humans) i incorporaran almenys una eina de millora de la comunicació interna d’acord amb els seus objectius a mitjà termini.
- El 30% de les empreses participants establiran contacte paral•lel a les sessions grupals.

 

-------------------------------------
(1) Les noves empreses es beneficiaran de 28 hores de treball de mitjana, incloent-hi sessions presencials i treball indirecte.

 

Informació del projecte i sol•licitud de participació

OFICINA DE SERVEIS A L’EMPRESA (OSE)
Masia de Can Serra c/ Can Serra, 3, PAE CiT 5B La Llana
08191 Rubí • Tel. 93 588 70 00, ext. 1439

Miguel Segura
masm@ajrubi.cat

 

Informació del projecte i sol·licitud de participació

Oficina de Serveis a l'Empresa (OSE)
Masia de Can Serra c/ Can Serra, 3, PAE CiT 5B La Llana 08191 Rubí

Tel. 93 588 70 00, ext. 1439
Miguel Segura
masm@ajrubi.cat


Formulari per participar en els projectes

 

OrganitzatAmb el suport

 

Empreses participants

Edició 2018

Rovalma (Comerç a l'engròs de Ferro i acer)
CIPSA Circuits- (
Fabricació de circuits impresos)
Grumeber (Sector Mecanitzat i decolletatge)

Rubí Social (Sector Serveis d'atenció personal i de l’entorn de la gent gran i persones amb dependència.

Edició 2017

Wetron automation tecnology, S.A. ( Desenvolupem, dissenyem i implementem sistemes i solucions d’automatització, control i sistemes d'informació)
Teycars (Malengashi S.L.) ( Mobilitat elèctrica)
Recymet Systems, S.L. ( Reciclatge, aleacions especials)
British House Languages,  S.L. (Escoles d'idiomes, formació in company)
José Escuder,S.L. (Comerç Engròs Productes Químics)
Rema Tip Top Ibérica SA (Especialistes en maquinaria de automoció, solucions integrals industrials i per enginyeria)

Edició 2016

Dermofarm (Farmàcia i Cosmética)
Germans Boada  (Fàbrica d'eines per la construcció) Vídeo
Andersen SA (Rubinum) - Alimentació animal
Portal Rubí TV  ( Comunicació)
Roche Hermanos ( Fabricació de productes Plàstics) Vídeo
Ruffini SA  (Fundació alumini injectat)
Scame (Comerç a l'engròs de material elèctric)
Continental (Fabricació i muntatge de quadres d'instruments i pantalles d'informació per a automòbils)
Vicente Torns ( Transformadors de coure- semielaborats de coure )
Eurofrance ( Disseny i Fabricació de Fragàncies )
 

Edició 2015

Arditec (manteniment informàtic) Vídeo
BJC –integrada en Grup Siemens- (fabricació de petit material elèctric) Vídeo
Campos Estela
(serveis de restauració)
Complift
(distribució de productes d’elevació)
Dormity
.com
(fabricació i venda de mobiliari per al descansa)
Vídeo
DSV Road Spain (transport internacional per carretera) Vídeo
Ecofred Sistemas (enginyeria especialitzada en sales blanques) Vídeo
Integral Maquinaria (maquinària de jardineria)
Interactivos (agència de màrqueting digital) Vídeo
Parcs i Jardins de Catalunya (jardineria i manteniment d’espais públics)

 

Edició 2014

Grifoll Print Promotions (arts gràfiques) Vídeo
Bernui
Exclusivas
(il·luminació)
Fervinter
(sector detergents)
Folegax
(electronic outsourcing)
Cartonatges Rubí
(embalatge)
Vídeo
Copymat
(arts gràfiques)

Dispensari Veterinari Vallès
(salut animal)
Vídeo
Alzamora Dental (salut dental)
Empenta Consulting
(consultoria responsabilitat social)
Mas Acoustics
(enginyeria de so)
Vídeo
Serca Injecció de Plàstics (enginyeria plàstica)
Tubos
Capilares
(metal·lúrgia).