Transferència tecnològica

Des de Rubí Brilla treballem per convertir la ciutat de Rubí en un referent a nivell nacional i internacional en matèria d’eficiència i estalvi energètic i ús d’energies renovables en l’entorn de l’empresa. Per aquest motiu, creiem que és molt important participar en projectes europeus i establir llaços de col·laboració amb centres de referència per tal d’intercanviar experiències i aprofundir en el coneixement del sector. 

A continuació, els acords i programes més destacats en els quals hem participat: 

Programa REMIDA, amb la proposta "Comerç Sostenible"

L’any 2012, l’Ajuntament de Rubí va participar en el projecte REMIDA, que tenia per objectiu posar en marxar nous esquemes de participació entre entitats públiques – privades i persones per estimular l’eficiència energètica, l’ús de les energies renovables i el desenvolupament de “cadenes intel·ligents”.

Rubí Brilla hi va ser present com a partner amb el projecte “Comerç Sostenible” pel qual vam aconseguir un finançament de 160.000€.  El projecte REMIDA ha estat finançat pel Programa Transnacional de Cooperació Territorial Europea MED.

med
logo remida

Visita a Suècia per intercanviar experiències en matèria d'eficiència energètica

Una delegació de l’Ajuntament de Rubí va visitar l’any 2011 les ciutats d’Estocolm i Karlstad per intercanviar experiències en matèria d’eficiència energètica i ús d’energies renovables.

El viatge va servir per conèixer de primer mà el funcionament de diverses iniciatives d’aquest àmbit com el barri sostenible de Hammarby Sjöstad i la localitat de Karlstad, on van exposar el projecte Rubí Brilla i van visitar diversos edificis públics models d’eficiència energètica i ús d’energies renovables. També es van reunir amb l’Agència Oficial d’Inversions Sueques (INVEST SWEDEN). 

La trobada entre ambdós països també va servir per establir les bases per la creació d’un grup de treball conjunt per a futures col·laboracions entre l’entorn industrial suec i el de Rubí. 

El viatge s’emmarcava en el Programa de Foment del Desenvolupament Local de la Generalitat de Catalunya, que contempla la visita d’altres territoris per tal de conèixer experiències que puguin repercutir positivament sobre el nostre territori. 

Conveni de col·laboració amb l'Institut Cartogràfic de Catalunya

L’any 2012, l’Ajuntament de Rubí va arribar a un acord de col·laboració amb l’Institut Cartogràfic de Catalunya per fer un anàlisi de l’eficiència energètica de les zones industrials del municipi amb l’objectiu d’avaluar el potencial del sensor TASI en la detecció i classificació de materials de cobertes de naus industrials i la seva eficiència tèrmica.  

La recollida de dades es va dur a terme a través d’una prova pilot que va consistir en la realització de dos vols sobre els polígons industrials del municipi amb el sensor tèrmic, propietat de l’ICC.  L’anàlisi del material capturat va permetre dibuixar un mapa dels tipus de materials de les cobertes i les condicions d’aïllament de les naus industrials dels polígons de Rubí. 

Si vols llegir més sobre el projecte, fes clic aquí.

icc