Informació i assessorament

Rubí Brilla és un dels projectes estratègics impulsat des de l'Ajuntament de Rubí. Amb aquesta finalitat, s'ha creat un grup de treball i s'ha dotat de recursos, amb professionals de diferents àmbits: gestió de l'empresa privada, sector de les energies renovables, anàlisi de mercat i medi ambient. Des d’una nova perspectiva treballem per a l'empresa, donant-li suport per ser més competitiva.

L'objectiu del projecte és que la ciutat de Rubí esdevingui un referent nacional i internacional en l'eficiència energètica i l'ús d’energies renovables en entorns industrials, comercials i domèstics, com a factor de millora de la competitivitat i millora ambiental del territori. Aquest objectiu neix de la voluntat de l'Ajuntament de Rubí de fer extensius al sector industrial els objectius de reducció d'emissions adquirits amb el compromís del Pacte d'Alcaldes (reduir un 20% les emissions de CO2 fins el 2020, incrementant un 20% l'ús de renovables i eficiència energètica).

Assessorament específic en EE i ER

Amb l'objectiu d'entendre les necessitats de les empreses per poder vehicular correctament el conveni de col·laboració, et convidem a enviar-nos les teves propostes, pensant en termes de: recerca i transferència tecnològica, projectes finals de carrera i estudiants en pràctiques.


Esperem rebre les teves peticions de recursos i necessitats a través del link: energia/producció/gestió/TICs Totes les peticions seran analitzades, per l’equip del Rubí Brilla juntament amb l’equip de la UPC, per estricte ordre d’arribada.

Bones pràctiques i casos d'èxit

Des del projecte Rubí Brilla s’ha començat a treballar en l’eficiència i l’estalvi energètic en el sector industrial, el que ara mateix el principal consumidor d’energia a Rubí, per davant dels sectors domèstic, comercial i públic. 

Són diverses les empreses de Rubí que han desenvolupat millores en matèria d’eficiència energètica amb l’assessorament de l’equip de Rubí Brilla. Coneix alguns casos d'èxit

També portem a terme de manera trimestral jornades tècniques de casos d'èxit i intercanvi empresarial.

Ajuda’ns a enriquir-les:

Quins temes t’agradaria que tractéssim a la propera reunió tècnica?

Normativa sobre Energies Eficients i Energies Renovables (EE i ER)

Aquestes són les principals normatives sobre EE i ER que has de tenir presents: 

 

 

Directori i professionals

Un espai on posar-te en contacte amb professionals especialitzats i amb experiència en gestió de l’empresa, eficiència energètica i energies renovables etc,  i/o també per contactar amb empresaris o persones emprenedores del sector. 

Amb l’objectiu de compartir coneixement i experiències per tal d’enriquir i fomentar la competitivitat de les persones emprenedores i els seus projectes.

Suma't a les Comunitats de Rubiempresa.

Línies de finançament i subvencions

T’oferim un espai on trobar programes, ajuts, subvencions i finançament en material d’eficiència energètica i ús d’energies renovables pel teu projecte empresarial.

Consulta la informació sobre ajuts i finançament en eficiència energètica.

Pàgines web sobre Energies Eficients i Energies Renovables

Et facilitem un seguit d’adreces de pàgines web que et poden ser útils:

 

     - Energies Renovables

     - Comptadors de la llum

     - Unión Española Fotovoltaica 

     - Cooperativa d’energia verda: Som Energia 

     - Observatorio Crítico de la Energia