La jornada s'impulsa des de la comunitat en línia que promouen els ajuntaments de Rubí, Sant Quirze del Vallès, Barberà del Vallès, Montcada i Reixac, Sabadell i Terrassa

 
La comunitat online Open Industry 4.0, promoguda pels ajuntaments de Sant Quirze del Vallès, Barberà del Vallès, Montcada i Reixac, Rubí, Sabadell i Terrassa, i que compta amb el suport institucional de la Diputació de Barcelona, organitza el pròxim 3 d'octubre el Meeting Point del sector de la Realitat Virtual, la Visió Augmentada i Artificial (VRA).
 
Cada cop són més les empreses de l'entorn industrial que estan adoptant la realitat virtual, la realitat augmentada i la visió artificial com a fórmula de millora de la seva producció, els dissenys, la simulació el manteniment o la formació, entre d'altres. Per aquest motiu, l'Open Industry 4.0 proposa una trobada on explicar el potencial d'aquestes tecnologies i convidar els professionals de la indústria, a través d'experiències reals i demostracions in situ, l'aplicació d'aquestes tecnologies a la cadena de producció.
 
El Meeting Point de VRA constarà principalment de dues propostes. En la primera d'elles, anomenada Tech&Coffe, els participants podran veure demostracions i fer un 'tasteig tecnològic' de diversos productes. En aquest espai, podran comprovar l'aplicació de les noves tecnologies al màrqueting i al reforç de vendes, constatar com poden millorar les cadenes de producció i fins i tot provar unes smarts glasses i diversos aplicatius wearables. Les empreses participants són: BCN-Vision, Innovae i Aumenta Solutions.
 
D'altra banda, també hi haurà diversos espais de trobada i networking. En aquest sentit, ACCIÓ, de la Generalitat de Catalunya, presentarà el seu programa de suport a la implementació de les tecnologies disruptives i mostrarà quines són les oportunitats de negoci d'aquest sector a Catalunya.
 
En aquest espai també hi haurà consultories ateses per diferents empreses del sector, que alhora exposaran els seus productes i serveis avantguardistes que representen una innovació o millorar significativa al mercat. Aquestes empreses o agents seran: el CVC, Eurecat, SICK Optic, VISYON360 i Infarmon.
 
També el BBVA-Caixa de Catalunya presentarà els seus productes i serveis per poder finançar accions d'innovació a l'empresa.
 
La trobada s'iniciarà a les 9.30 h al Centre de Negocis Nodus Barberà, situat al carrer Mogoda número 1 del Polígon Industrial Can Salvatella, a Barberà del Vallès.