LinkedIn Twitter Facebook
JORNADA

Digital Twin per a la PIME, una aplicació de la digitalització de la indústria

 

Digital Twin per a la PIME, una aplicació de la digitalització de la indústria

Imatge: Cecot


Programa

La digitalització, origen de la denominada Transformació digital, contempla viatges en dos sentits. D’una banda, des del món físic cap al món digital, i d’una altra banda, des del món digital cap al món físic. El primer viatge es basa amb la modelització i la simulació, i el segon viatge es basa en el monitoratge i el control, fent servir la Internet de les Coses (IoT) i l’automatització.

La modelització i la simulació tenen el seu màxim exponent en l’anomenat Digital Twin o bessó digital. Es tracta d’un concepte inicialment plantejat als Estats Units des de la NASA l’any 2003, posteriorment desenvolupat per companyies com General Electric. A Europa està aterrant el concepte en forma d’estàndards com RAMI 4.0, de forma que els programes marc industrials europeus i els proveïdors de solucions d’Indústria 4.0 formin part d’un ecosistema harmonitzat.
 

CONTINGUTS

· Orígens del Digital Twin – (el Bessó Digital)

· Introducció al marc teòric: Digitalització i materialització

· Aplicacions del Digital Twin

· Implicacions en els models de negoci i les organitzacions


Per abordar aquest tema comptarem amb els ponents:

- Xavier Pi i Palomés: Enginyer Industrial per la UPC. Professor d’enginyeria del software a la UPC i a la UOC. Apassionat dels “embedded Systems” com a factor clau de la 4a Revolució Industrial. Membre de la Comissió d’Indústria 4.0 d’Enginyers de Catalunya. Co-director del Màster Indústria 4.0 de la UPC School.

- José Luis Checa: Comissionat pel Desenvolupament Digital de Leitat i Gerent del Centre d’Excel·lència en Nanotecnologia Leitat Chile. En els seus 30 anys de trajectòria professional ha ocupat diverses posicions de responsabilitat, tant en el sector privat com públic. Va ser CIO de la Generalitat de Catalunya. Té una àmplia reputació en innovació, en gestió del canvi i en transformació d’organitzacions i processos, molt especialment al votant de les tecnologies de la informació.


 


PLACES LIMITADES

L'organització es reserva el dret d'anul·lar les jornades formatives que no tinguin un mínim de participants.

Durant la sessió formativa es podran realitzar fotografies i/o gravacions audiovisuals. La inscripció a l'acte porta implícit el consentiment per poder publicar fotografies o documents videogràfics on la persona inscrita pot aparèixer.

Informació

OFICINA DE SERVEIS A L’EMPRESA (OSE) 
Tel. 
93 588 70 00 ext.1437
A/e: rubiempresa@ajrubi.cat /alv@ajrubi.cat
www.rubiempresa.net

Inscripció