“Jo animaria a totes les empreses a participar en aquests tipus de projectes” que “aporten molta riquesa a l’empresa, aporten riquesa a les persones que ho fan i aporten nous projectes”

Solga Diamant és una petita empresa familiar creada als anys 50 i situada a la ciutat de Rubí des dels anys 70. Es dedica a la siderometal·lúrgica i a la fabricació d’eines per tallar i perforar pedres naturals com granets, marbres, pissarres, i pedres artificials com els formigons, les biguetes, les porcellanes...

Un dels projectes que ofereix l’Ajuntament de Rubí de forma gratuïta i que anima a les empreses a col·laborar-hi, és la Consolidació Internacional. Aquest programa està adreçat a les companyies rubinenques que volen consolidar la seva experiència exportadora i establir un pla d’actuació per així poder posicionar-se en els mercats exteriors d’altres països. El motiu pel qual l’empresa Solga Diamant va decidir presentar-se al projecte Consolidació Internacional va ser que buscaven un posicionament de la seva pàgina web. Els objectius que perseguien des d’un principi, i en els quals encara treballen, són el posicionament de la marca en el sector, una bona col·locació d’aquesta en els cercadors i disposar d’informació de fàcil accés per als seus clients, i donar-se a conèixer als clients potencials. També busquen conèixer la competència dins del seu propi sector per poder així millorar. Un altre objectiu que tenen plantejat és una conscienciació de millora i coneixement dels seus propis límits dins de la mateixa empresa, per poder així trobar una proximitat i crear un vincle fort amb els seus actuals clients, i donar-se a conèixer als futurs clients.

Les tutories individualitzades que els ha ofert el programa de l’Ajuntament els van ensenyar una bona manera d’organitzar-se per poder treballar de forma òptima i eficaç, i poder treure’n el màxim profit. Actualment segueixen treballant amb assessors del projecte que els ajuden a seguir creixent dins l’àmbit local i en l’àmbit internacional, en altres països i en altres idiomes. “Les tutories personalitzades ens han aportat molts coneixements i ens han ajudat a fer el camí més fàcil” “penso que ha sigut una experiència molt enriquidora per a l’empresa i per a la gent, amb tot el que ens han ensenyat”.

Gràcies a l’ajuda rebuda del programa Consolidació Internacional i a tots els seus experts, han pogut assolir alguns dels objectius marcats als inicis i han començat a treballar en la resta de tasques proposades, “és una aposta a llarg termini, una feina que s’ha d’introduir a la nostra feina” afirma Encarna García, cap d’operacions. Assegura que s’ha de seguir treballant i  millorant, d’aquesta forma “comencem a tenir els primers resultats”. Actualment estan exportant a més de 50 països en els 5 continents.

Encoratja i anima a la resta d’empreses de la localitat a participar en aquests projectes que ofereix l’Ajuntament de Rubí, ja que creu que és beneficiós per al funcionament de l’empresa, però sobretot és molt enriquidor per a un mateix. “Jo animaria a totes les empreses a participar en aquests tipus de projectes” que “aporten molta riquesa a l’empresa, aporten riquesa a les persones que ho fan i aporten nous projectes”. Aquests nous projectes ajuden a l’empresa a aconseguir els seus objectius i a arribar als seus clients. “És segur i beneficiós per a totes elles”.

Més informació:

Podeu consultar la pàgina web de Solga Diamant  aquí.

Podeu consultar informació del projecte Consolidació Internacional aquí