“Animaria a altres empreses a participar en aquest projecte perquè és una oportunitat per fer networking, per adquirir coneixements en matèria de recursos humans i també perquè és una oportunitat per poder créixer, no tan sols personalment, sinó també professionalment”

Germans Boada és una empresa familiar catalana originària de Rubí. Es dedica al disseny, la producció, la comercialització i la distribució, en l’àmbit nacional i internacional, de maquinària petita i mitjana per a la construcció, maquinària específicament dedicada al tall i la col·locació de terres i revestiments.

El projecte en el qual els directius de l’empresa Germans Boada van decidir formar part és Xarxa Rubí empresa. Aquest programa està adreçat a totes les empreses de Rubí que volen innovar, diferenciar-se i buscar la complementarietat mitjançant la sinergia i la col·laboració en xarxa entre elles. El que els va motivar va ser el fet de poder interactuar amb altres empreses i entitats de la ciutat, poder col·laborar i fer networking, i així poder créixer i tenir coneixement de les activitats d’altres empreses.

Les expectatives que tenia la companyia des d’un principi eren les de fer networking amb altres empreses de la ciutat de Rubí, poder crear una xarxa per conèixer l’entorn i poder col·laborar entre elles. Un avantatge d’aquests programes és la possibilitat de tenir tutories individualitzades realitzades per experts, en el cas de l’empresa Germans Boada, en matèria de recursos humans.

L’equip directiu afirma haver-se quedat gratament sorprès de la qualitat de les ponències en les sessions grupals, de la bona rebuda per part de la resta d’empreses que formen part de la Xarxa Rubí empresa i de la gran oportunitat que els brinda l’Ajuntament de Rubí de tenir assessorament individualitzat.

Ernest Fernández, del departament de Recursos Humans, afirma haver acomplert l’objectiu inicial de l’empresa en entrar al projecte: “L’objectiu principal que hem assolit ha sigut el d’haver dissenyat un pla de voluntariat corporatiu que esperem posar en marxa al més aviat possible.”

Les tutories personalitzades són una part molt important d’aquest tipus de projectes, que els ha permès concretar quines són les seves necessitats en l’àmbit de la responsabilitat social i la  corporativa en l’àmbit local. La Xarxa Rubí Empresa ha ajudat a l’equip directiu a planificar un pla de voluntariat corporatiu concís i eficaç, i a tenir una acció més concreta en aquest sentit.

Les sessions grupals són també una bona eina d’aprenentatge i coneixement per dur a terme un networking entre les empreses dels voltants, que formen part de diferents sectors i porten a terme activitats diverses, ja que totes les empreses treballen en el mateix entorn i, per tant, tenen moltes coses en comú, fet que els permet interactuar de forma profitosa i beneficiosa segons diu Marc Ordeix, director de Recursos Humans de l’empresa.

Germans Boada encoratja a les empreses locals a aprofitar i gaudir dels avantatges dels programes oferts per l’Ajuntament de Rubí. “Animaria a altres empreses a participar en aquest projecte perquè és una oportunitat per fer networking, per adquirir coneixements en matèria de recursos humans i també perquè és una oportunitat per poder créixer, no tan sols personalment, sinó també professionalment”.


Més informació
:

Podeu consultar la pàgina web de Germans Boada  aquí.

Podeu consultar informació del projecte Xarxa Rubí Empresa aquí