Les tutories individualitzades i grupals del projecte Xarxa Rubí Empresa, desenvolupat per l’Oficina de Serveis a l’Empresa de l’Ajuntament de Rubí, han permès a Mas Acoustics potenciar la seva marca, crear un nou producte i fabricar-lo a Europa amb èxit, tal com expliquen els responsables de la companyia rubinenca.

 
L’empresa rubinenca Mas Acoustics va iniciar la seva trajectòria fa 10 anys. Aquesta microempresa familiar es dedica a la distribució de productes per a estudis de gravació i producció musical. “Vam néixer amb l'objectiu d'acostar les solucions acústiques a totes les butxaques”, expliquen els seus impulsors, en Lluís Moreno i l’Elisenda Baqués.
 
Mas Acoustics té 5 treballadors i compta amb la col·laboració d'un enginyer acústic a Itàlia, ja que la companyia també realitza mesures acústiques i ofereix serveis d'aïllament i condicionament.
 
Importar certs productes acústics de l'estranger resulta molt car per qüestions logístiques. La majoria s'importen d'Estats Units i l'elevat pes i volum dels panells acústics fa que resultin massa cars per al mercat europeu. Per aquest motiu, en Lluís i l’Elisenda es van proposar crear els seus propis panells: “Vam agafar energia i força i vam començar investigar sobre el producte, el disseny i les fàbriques europees”. La decisió, però, no va ser fàcil. Els rubinencs temien no comptar amb una marca prou potent com per sortir-se’n amb èxit i eren conscients que fallaven en algunes àrees. Va ser en aquest moment quan van recórrer a l’Oficina de Serveis a l’Empresa i als seus serveis d’assessorament. El seu objectiu era aconseguir les eines necessàries per crear els seus propis panells acústics i comercialitzar-los. Per aquest motiu, van participar en tres iniciatives impulsades des de l’Oficina de Serveis a l’Empresa de l’Ajuntament de Rubí: el projecte quadre de comandament, el d’iniciació a l’exportació i el projecte Xarxa Rubí Empresa.
 
El suport i l’assessorament rebuts al projecte van permetre en Lluís i l’Elisenda adonar-se que comptaven amb una empresa preparada per fer el pas endavant que s’havien plantejat. ‘Portem 10 anys treballant en el sector i després de la feina feta durant aquest temps gaudim d'un prestigi que permet llançar una nova marca pel fet que la presenta Mas Acoustics. Creiem que pot ser rebuda amb èxit’.
 
Mas Acoustics havia estat fins ara una empresa 'tímida', pel que fa a la comercialització. Però gràcies a la Xarxa Rubí Empresa, la companyia rubinenca ha pogut aplicar noves vies de connexió i comunicació amb els clients.
 
Després d’un any de molts esforços treballant en el prototip del seu nou producte, Mas Acoustics ha creat el Flatis, un panell d’absorció acústica innovador, que supera totes les expectatives en els tests de qualitat acústica i de seguretat contra el foc. A més de les seves excel·lents propietats, un dels grans avantatges del Flatis és el cost, que és molt inferior a l'alternativa actual i permet vendre’l a un preu molt assequible. "El nostre panell acústic està dissenyat per ser utilitzat en centenars d'aplicacions diferents. Reuneix unes condicions que el fan molt valorable", explica en Lluís.
 
Els panells Flatis s’han estrenat recentment en una nau de grans dimensions d'una empresa de prestigi. “Vam treballar durant quinze dies a 8 metres d'alçada i el resultat ha estat espectacular. Tenim fins i tot correus electrònics del client dient-nos que està al·lucinat i agraint-nos la feina”.
 
Així doncs, les tutories individualitzades i grupals del projecte Xarxa Rubí Empresa, desenvolupat per l’Oficina de Serveis a l’Empresa de l’Ajuntament de Rubí, han permès a Mas Acoustics potenciar la seva marca, crear un nou producte i fabricar-lo a Europa amb èxit, tal com expliquen els responsables de la companyia rubinenca.

Més informació:

Podeu consultar la pàgina web de Mas Acoustics  aquí.

Podeu consultar informació del projecte Xarxa Rubí Empresa aquí

Podeu consultar informació del projecte Quadre de Comandament aquí

Podeu consultar informació del projecte Inici a l'Exportació aquí