“És una gran oportunitat que ens ofereixen de participar en aquest tipus de projectes perquè aquest assessorament extern es converteix en una extensió del teu departament d’exportació i arriba on tu, pel dia a dia, no pots arribar.”

Electricfor és una empresa familiar que, des de fa un centenar d’anys, es dedica a la fabricació de resistències elèctriques en l’àmbit industrial. L’empresa compta amb dues línies de fabricació, una d’elles per a productes estàndard i l’altra per a productes fets a mida. Es troba situada al polígon industrial de la ciutat de Rubí, al carrer de Ca n’Alzamora.

Electricfor dissenya i produeix resistències elèctriques, calefactors i equips d’escalfament, i té una experiència de 100 anys que li dóna la seguretat necessària per poder escollir les millors solucions per a cada projecte. Aquesta empresa produeix per a molts sectors, alguns d’ells són el sector químic, el sector ferroviari, el naval, del gas i el petroli, el sector de laboratori i el de l’hostaleria.

La ciutat de Rubí encoratja a les empreses locals a participar en els diversos projectes que ofereix. L’empresa rubinenca Electricfor va decidir entrar a col·laborar en el projecte Diversificació Internacional, dirigit a les empreses de Rubí que volen diversificar els mercats d’exportació, ajudant-les en la prospecció, la recerca de socis potencials o l’establiment de l’empresa a nous mercats internacionals. L’objectiu que tenia l’empresa Electricfor abans de començar amb el projecte era el d’obtenir informació i accedir a nous mercats, i d’aquesta manera, poder portar a terme un creixement que afavoriria l’activitat de l’empresa.  Anna Puig, Export Manager de l’empresa, afirma que “el projecte de Diversificació Internacional és un projecte que ens ajuda a triar mercats objectius per poder exportar”. D’aquesta manera han pogut expandir el seu departament d’exportació, que ja feia anys que estava en funcionament.

Gràcies al suport de persones especialitzades que tenen accés a diverses bases de dades, l’empresa Electricfor ha pogut accedir a diferents mercats que, per a ells, eren desconeguts. “Ens pensàvem que hi havia uns països que consideràvem objectius per al nostre producte i com a resultat d’aquest projecte hem vist que no eren tan interessants per a nosaltres” “perquè hem vist que aquests mercats que teníem com a objectius tenien molta entrada de producte de Xina, contra els quals nosaltres no podem competir”. D’aquesta forma han descartat aquests mercats i han pogut i poden oferir uns serveis i productes de forma competitiva, amb uns preus també competitius, a països on l’entrada de productes exportats és d’origen europeu.

Participant en el projecte Diversificació Internacional, l’empresa Electricfor ha pogut complir els objectius que s’havia plantejat: aconseguir informació sobre nous mercats internacionals,  fer-se una guia i resoldre tots els dubtes que tenien abans de començar a treballar en el projecte. “L’expectativa que teníem a l’inici del projecte era que ens donessin una base per poder decidir uns mercats objectius per treballar durant l’any 2017.”

“El principal motiu per participar en aquest projecte de diversificació internacional és que les empreses d’avui en dia o exporten o no poden sobreviure” assegura Anna Puig. Afegeix també que “és una gran oportunitat que ens ofereixen de participar en aquest tipus de projectes perquè aquest assessorament extern es converteix en una extensió del teu departament d’exportació i arriba on tu, pel dia a dia, no pots arribar.”


Més informació:

Podeu consultar la pàgina web de Electricfor aquí.

Podeu consultar informació del projecte Diversificació Internacional aquí