"Tenir aquesta visió de conjunt, poder escoltar diferents solucions plantejades per altres companyies i destinar un espai a la reflexió et permet enriquir-te. Sens dubte animem a tothom a participar-hi. En trauran profit”

BJC és una de les empreses amb més història de la nostra ciutat i actualment és un referent en el teixit industrial rubinenc. La companyia, ubicada actualment a l’avinguda de La Llana, es dedica des de l’any 1926 al disseny, fabricació, i comercialització de material elèctric, tant per a ús domèstic com per a oficines. Entre els seus productes hi ha, per exemple, endolls i interruptors, així com altres mecanismes que habitualment es troben en habitatges i empreses. Des de l’any 2008, BJC pertany a la multinacional Siemens, concretament a la divisió de baixa tensió. La companyia rubinenca fabrica tant per a la marca Delta de Siemens com per a la seva pròpia marca. El principal actiu d’aquesta indústria és la seva plantilla, formada per 170 persones amb una dilatada experiència en el sector.

 
La Xarxa Rubí Empresa ha comptat amb la participació de BJC, que s’hi ha volgut sumar amb l’objectiu de millorar en la seva estratègia de màrqueting i comunicació. En concret, la companyia ha volgut apostar per la prescripció, és a dir, per aconseguir que professionals del sector recomanin la seva marca, com ara interioristes i decoradors. D’aquesta manera, es fomenta que persones de referència per als consumidors recomanin la marca i, per tant, se n’incrementi la difusió i, com a conseqüència, les vendes.
 
La companyia era conscient que havia de millorar aquesta branca del màrqueting per poder vendre més. “Les nostres expectatives eren realistes. Som conscients que adreçar-se a aquests professionals requereix una dedicació important”, explica Jordi Gómez, director de màrqueting de BJC. En aquest sentit, els objectius marcats per la companyia rubinenca han estat tres. En primer lloc, que els prescriptors coneguin bé el seu producte per tal de parlar-ne amb prou coneixement. En segon, mesurar els resultats obtinguts a través de la prescripció. I, finalment, fer créixer i consolidar aquesta estratègia, que resulta positiva per a totes les empreses que hi aposten.
 
Les tutories personalitzades han permès a BJC marcar-se petites fites amb l’objectiu d’anar-les assolint i aconseguir el repte plantejat inicialment. Jordi Gómez també destaca els beneficis de les sessions grupals: “Cada cop que assistíem a una reunió rebíem un bany d’informació per part d’altres empreses que ens servia per adonar-nos que les coses es poden fer de manera completament diferent de com les estàvem fent. Tenir aquesta visió de conjunt, poder escoltar diferents solucions plantejades per altres companyies i destinar un espai a la reflexió et permet enriquir-te. Sens dubte animem a tothom a participar-hi. En trauran profit”.
 
 
  
 
Més informació:

Podeu consultar la pàgina web de BJC aquí.

Podeu consultar informació del projecte Xarxa Rubí Empresa aquí