LinkedIn Twitter Facebook
8 de febrer del 2019

8 empreses de Rubí entre les companyies que més volum de negoci generen a la demarcació de Barcelona

 

8 empreses de Rubí entre les companyies que més volum de negoci generen a la demarcació de Barcelona

Rubí és la segona concentració industrial catalana després de la Zona Franca (foto: Ajuntament de Rubí – Ramon Vilalta)


Així es desprèn d’un informe sobre l’estructura empresarial de la zona que ha elaborat la Diputació

L’informe Estructura empresarial de la demarcació de Barcelona 2018 avalua i analitza la informació de les societats mercantils amb seu social a la demarcació per tal de donar una visió general de l’economia i el teixit empresarial i productiu, així com mostrar el seu funcionament a escala territorial. Aquest estudi llista 250 empreses ordenades segons el volum de facturació que han obtingut en aquest exercici. Vuit companyies rubinenques apareixen en aquesta relació: B. Braun Medical S.A. (118), Continental Automotive Spain S.A. (127), Top Cable S.A. (150), B. Braun Surgical S.A. (183), PPG Iberica Sales & Services S.L. (196), Societat Catalana de Petrolis S.A. (197), DSV Air &Sea S.A.U. (240) i DSV Road Spain S.A. (249).

El document també situa el Vallès Occidental com la tercera comarca que genera més volum de negoci de la demarcació, després del Barcelonès i del Baix Llobregat, i on hi ha un teixit empresarial més diversificat. Actualment, Rubí concentra el 8,9% de la facturació generada pel teixit empresarial de la comarca. D’aquesta manera, Rubí se situa en quart lloc, darrere de Sant Cugat del Vallès, Montcada i Reixac i Terrassa, en la classificació de municipis del Vallès Occidental pel seu volum de negoci. “Un cop més Rubí destaca per la seva indústria competitiva i de qualitat. Estem molt orgullosos del nostre teixit empresarial”, diu Rafael Güeto, regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local. “Les conclusions de la Diputació, un organisme extern, ens reforcen en el nostre paper de facilitadors de l’activitat econòmica per donar les eines que calgui a la nostra indústria”, argumenta.

En l’àmbit sectorial, diverses empreses de Rubí es troben en les classificacions que estableixen un rànquing de les vint-i-cinc empreses amb major volum de negoci segons l’activitat econòmica que desenvolupen. Així, B. Braun Surgical S.A, que es dedica a la fabricació de productes mèdics, es col·loca en la segona posició en el sector d’altres indústries manufactureres. Destaquen també la Compañía Española de Investigación y Fomento Minero S.A. i Energy Express S.L que obtenen el quart lloc en el sector de la indústria extractiva i en el del comerç al detall de combustibles per l’automoció, respectivament. Entre les companyies dedicades a la producció d’equips elèctrics, productes informàtics i electrònics, Top Cable S.A. ocupa la quarta posició, Alcabe S.A. l’onzena i Akan Cables S.L. la divuitena.

Pel que fa a empreses que es dediquen al comerç al detall de TIC, ús domèstic i culturals, Intersport CCS S.A. aconsegueix la sisena posició. Continental Automotive Spain S.A., del sector de vehicles de motor i altres materials de transport, es posiciona també en el sisè lloc. Entre els fabricants de maquinària i equips, l’empresa Germans Boada S.A. se situa en la novena posició. En la indústria de la metal·lúrgia, Vicente Torns S.A.U. obté la novena posició i Ruffini S.A. la vint-i-cinquena. En el sector d’altres tipus de comerç a l’engròs, PPG Iberica Sales & Services S.L. i Societat Catalana de Petrolis S.A. ocupen la catorzena i quinzena posició. DSV Air & Sea S.A.U. i DSV Road Spain S.A. se situen en la catorzena i setzena posició en la categoria que engloba les companyies especialitzades en el transport i l’emmagatzematge. Ipagsa Industrial S.L., del sector del paper i les arts gràfiques, i B. Braun Medical S.A., que es troba en la categoria d’empreses químiques i farmacèutiques, es col·loquen divuitens en els respectius rànquings. En la categoria que comprèn les companyies que es dediquen a la fabricació de productes minerals no metàl·lics, Imery’s Diatomita Alicante S.A. i Imery’s Perlita Barcelona S.A. ocupen el divuitè i vint-i-quatrè lloc, respectivament.

 

Enllaços

LinkedIn Twitter Facebook
24 de gener del 2019

Oberta la convocatòria per participar en l'Industry 4.0 Congress

 

Oberta la convocatòria per participar en l'Industry 4.0 Congress


Les propostes per al Call for Speakers es poden presentar fins al 15 de febrer

Advanced Factories, la fira anual sobre innovació industrial i el lloc idoni per presentar les últimes novetats i tecnologies de la indústria 4.0, se celebrarà del 9 a l'11 d'abril a Barcelona. La convenció, que reuneix anualment els líders de la indústria i empreses més innovadores, dedica aquesta edició a la intel·ligència industrial.

Paral·lelament, l’Industry 4.0 Congress, que s'emmarca dins la fira Advanced Factories, convoca un Call for Speakers dirigit a experts, professionals, emprenedors, universitats i centres de recerca i desenvolupament que aportin idees innovadores que contribueixin al sector industrial i impulsin la competitivitat i la millora dels processos productius dins de la indústria 4.0. Les propostes poden presentar-se fins al 15 de febrer a través d'un formulari en línia.

L’Industry 4.0 Congress és el congrés sobre innovació industrial més important a nivell europeu. Aquest congrés, que és una cita obligatòria per a aquells que busquen inspiració i coneixement per impulsar les seves fàbriques a un nivell superior, vol donar una visió global dels temes més importants de la indústria 4.0 mitjançant conferències i sessions que duren tota la fira.

A més, Advanced Factories Expo & Congress organitza els Factories of the Future Awards que reconeixen el treball d'empreses que aposten per la innovació i la millora en els processos mitjançant l'aplicació de la indústria 4.0. El termini de presentació està obert fins a l'1 de març.

 

Enllaços

LinkedIn Twitter Facebook
JORNADA

CANVI DE DATA! Rubindústria
Oportunitats de l'economia analítica per innovar a la indústria

 

CANVI DE DATA! Rubindústria<br>Oportunitats de l'economia analítica per innovar a la indústria

Rubindústria


Programa

ESDEVENIMENT AJORNAT A L'ANY 2019. PRÒXIMAMENT CONFIRMAREM NOVA DATA!

 

A la jornada Rubindústria 2018 descobrirem oportunitats de l'economia analítica per innovar a la indústria. 

 

Desenvolupament de l'acte
 

9.15 h

Recepció i entrega de documentació

9.30 h 

Benvinguda institucional i obertura de l’acte

 

Rafael Güeto, regidor de l’Ajuntament de Rubí

 

Jordi Palmiola, responsable d’Indústria 4.0 d’Eurecat

 

 

9.40 h

Organització empresarial en una economia basada en dades

 

Lali Soler, gerent de negocis d’anàlisi de dades d’Eurecat

 

 

10.10 h

Casos d’èxit

 

 

10.10 h

Cas d’èxit de Cima Consulting

 

Sistema predictiu per optimitzar el manteniment de les plaques fotovoltaiques a Xile

 

Miquel Rovira, director de la unitat de sostenibilitat d’Eurecat

 

 

10.40 h

Cas d’èxit del projecte Tecnomatrix i Eurecat

 

Detecció del frau en la introducció de dades

Clara Viladomiu
directora comercial de Kapture

 

 

11.10 h

Pausa

 

 

11.30 h

Taules dinàmiques: Reptes de l’economia basada en dades

 

Laura Arribas i Roger Font, de la consultoria tecnològica d’Eurecat

 

 

11.30 h

Anàlisi dels principals reptes d’explotació de les dades:

 

a) Millora l’experiència d’usuari a través de les dades

b) Nous models de negoci basats en dades

c) Nous perfils professionals

d) Nous models organitzatius

 

 

12.00 h

Identificació de tendències i casos d’èxit

 

 

12.30 h

Definició conjunta de bones pràctiques de les empreses participants. Llistat de recomanacions

 

 

13.00 h

Reflexió global i conclusions

 

Jordi Palmiola, responsable d’Indústria 4.0 d’Eurecat

 

 

13.30 h

Agraïments i tancament de la jornada

 

Olga González, coordinadora de l’àmbit de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Rubí

 

Durant la sessió es podran realitzar fotografies i/o gravacions audiovisual. La inscripció a l'acte porta implícit el consentiment per poder publicar fotografies o documents videogràfics on la persona inscrita pot aparèixer.

Informació

OFICINA DE SERVEIS A L’EMPRESA (OSE) 
Tel. 93 588 70 00 ext.1437 (Escola Emprenedoria)
A/e: alv@ajrubi.cat
www.rubiempresa.net

Inscripció