Quatre empreses s'incorporen a la 5a edició del projecte, que treballarà especialment per impulsar la transformació digital i la comunicació interna


Un total de 42 empreses de la ciutat ja formen part de la iniciativa Xarxa Rubí Empresa, impulsada per l'Oficina de Serveis a l'Empresa de l'Ajuntament de Rubí des de l'any 2014 amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Aquesta iniciativa, que ja és un model de referència a Catalunya, no para de créixer i ja acumula cinc edicions. La Xarxa Rubí Empresa compta amb la fidelitat d'una gran diversitat d'empreses ubicades a Rubí que promouen la innovació als seus sectors mitjançant la implementació d'estratègies i actuacions innovadores en diferents àrees del negoci i en el llançament de nous productes i serveis.

L'Ajuntament de Rubí ha donat suport a l'acompanyament i suport a la implementació de 38 plans estratègics realitzats a la mida de les empreses, així com en la realització de sessions grupals i workshops destinats a les empreses integrants de la Xarxa Rubí Empresa on s'han treballat una gran diversitat de temàtiques vinculades amb la innovació des de diferents perspectives amb un enfocament molt pràctic i fent partícips a empreses de Rubí i de la comarca que han compartit el seu coneixement i experiències amb la Xarxa Rubí Empresa.

En el marc de les diferents edicions de la Xarxa Rubí Empresa s'ha treballat la innovació des de diferents punts de vista a la vegada que s'ha generat un marc de confiança entre les empreses integrants generant una alta prescripció.

Entre altres temàtiques s'han treballat durant aquests anys una gran diversitat d'eines d'anàlisi d'innovació, com connectar millor amb la nostra cadena de valor per generar oportunitats i oferir serveis i productes a solucions no cobertes, estratègies de lideratge transformador en el marc dels Recursos Humans, generació d'aliances per generar innovació col·laborativa, big data per a la detecció de necessitats del mercat, estratègies de sostenibilitat per generar innovació responsable, així com processos i eines per a la transformació digital.

Aquesta darrera línia de treball és el tema central d'aquesta 5a edició que aprofundirà en metodologies, itineraris i estratègies per impulsar la transformació digital amb èxit, potenciant la implicació dels equips mitjançant la millora de la comunicació interna, fent possible que la innovació formi part de la cultura corporativa de l'empresa.

La Xarxa Rubí Empresa beneficia a 3.300 persones que treballen a les 42 empreses integrants (més d'un 30% del total de persones ocupades al sector industrial de Rubí). És una dada molt rellevant considerant que Rubí és la ciutat d'Espanya on més persones de la indústria viuen i treballen al mateix municipi. La facturació acumulada de les empreses de la Xarxa Rubí Empresa supera els 492 MM d'euros i està representada una gran diversitat de sectors, fent palès que la ciutat és un espai industrial amb empreses punteres al mateix municipi que es complementen entre si.

En aquesta nova edició s'han incorporat 4 noves empreses, es té previst realitzar tutories individualitzades de seguiment a 5 empreses de la Xarxa Rubí Empresa que es van incorporar abans de 2018, s'han calendaritzat dos workshops i dues sessions grupals.

La primera d'aquestes sessions grupals s'ha realitzat avui a la Sala Fòrum de la Masia Can Serra sota el títol "La transformació digital: l'adaptació a un nou paradigma empresarial" i ha comptat amb la participació de Sabrina Balada, Marketing Manager DSV Spain & Portugal i Roberto Alonso, Business Developer Manager en WETRON Automation Technology.

Aquestes empreses han explicat la seva experiència sobre com ha impactat la transformació digital en el treball diari dels equips i com la introducció de la tecnologia ha promogut el canvi d'hàbits cap a un model de negoci més eficient. Totes dues empreses han coincidit en el fet que la transformació digital els ha aportat molts beneficis així com la creació de solucions més eficients, especialment en l'àmbit del transport i els processos industrials generant més valor afegit a la vegada que es desenvolupa el talent de l'organització.

DSV és una de les empreses líders en transport i logística al món, ha desenvolupat solucions molt innovadores oferint solucions més sostenibles i eficient. Per altra part Wetron, especialitzada en automatització industrial a la gran empresa, ha desenvolupat una nova línia de robots col·laboratius (cobots) dirigida especialment a les petites i mitjanes empreses que ha estat guardonada amb un Premi Cambra 2018.

Durant la sessió s'han presentat a la Xarxa Rubí Empresa les quatre empreses que s'han incorporat en aquesta edició: Rovalma (comerç a l'engròs de ferro i acer), CIPSA Circuits (fabricació de circuits impresos), Grumeber (sector mecanitzat i decolletatge) i Rubí Social (sector serveis d'atenció personal i de l'entorn de la gent gran i persones amb dependència).

Per finalitzar la trobada, s'ha realitzat un debat conduït per Imma Pérez, Directora de Nottopic, centrat en els impactes de la tecnologia als mercats i als nous models de consum generant reptes i oportunitats a les empreses, així com la importància de dissenyar un itinerari centrat en l'estratègia de l'organització i implicar les diferents àrees de l'empresa abans de la incorporació d'eines de transformació digital.