El 80% de l'ajut, de fins a 75.000 euros per empresa, s'entregarà abans d'iniciar el projecte sense necessitat d'aval. Obert termini fins al 31 d’octubre de 2017!


El Departament d'Empresa i Coneixement, a través d'ACCIÓ –l'agència per a la competitivitat de l'empresa- ha anunciat una nova línia d'ajuts directes de fins a 75.000 euros per a les start-ups tecnològiques catalanes. Es tracta de la nova línia d'ajuts Startup Capital d'ACCIÓ, amb 1,5 milions d'euros de pressupost, que té per objectiu garantir cada any el creixement en fase inicial d'una vintena d'empreses emergents catalanes.

Aquest ajut s'oferirà a les start-ups que tenen la tecnologia com a principal factor diferencial i per a les quals aquest suport representi l'impuls necessari per accedir a les primers rondes de finançament privat. Seran ajuts directes d'entre 45.000 i 75.000 euros que les empreses emergents destinaran a executar el seu pla de negoci, un 80% dels quals s'entregaran abans d'iniciar el projecte i sense necessitat d'aval.

Les start-ups, que hauran de tenir entre 3 mesos i 3 anys de vida per beneficiar-se de l'ajut, podran destinar aquests diners a l'adquisició de materials i equipaments, les despeses de personal, el lloguer d'espais, la contractació de serveis a tercers i serveis legals, l'elaboració d'estratègies de comunicació i les llicències d'ús de software. La iniciativa també contempla que l'start-up pugui utilitzar aquest ajut per realitzar proves pilot i prototips, així com per assumir les despeses associades a la sol·licitud de patents.

La voluntat de la línia d'ajuts Startup Capital, a banda d'impulsar el creixement de les empreses emergents catalanes, és contribuir a l'enfortiment dels ecosistemes d'innovació oberta a Catalunya. I és que segons el Baròmetre de la Innovació a Catalunya d'ACCIÓ, les empreses emergents són la principal font d'innovació del teixit empresarial català: en concret, un 67% de les empreses de menys de 5 anys de vida declara que innova, consolidant-se com el segment que ho fa amb més intensitat.